Новини

В РФ занепокоєні, що поява HIMARS у ЗСУ стала переломним моментом у війні, – ISW

25 Липня 2022 07:25

В російському інформаційному просторі продовжує зростати тривога через сповільнення темпу російських операцій на тлі успішних ударів високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS по ключових російських матеріально-технічних і командно-управлінських вузлах.

Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зокрема, російський Telegram-канал Moscow Calling із 31 тисячею передплатників визначив три окремі фази війни: від початкового вторгнення до виведення російських військ з Київської, Сумської та Чернігівської областей, друга — між цією точкою та застосуванням наданих заходом HIMARS.

Moscow Calling, зокрема, визначив появу HIMARS як явний переломний момент у війні. Канал натякає, що нещодавні українські удари по російських складах, вузлах зв’язку та тилових базах мають руйнівний і потенційно незворотний вплив на розвиток майбутніх російських наступальних дій, зазначили аналітики.

Ключові висновки ISW

  • Українська влада все частіше визнає проведення українських контрнаступальних операцій у Херсонській області.
  • Кремль стикається зі зростаючою, хоча все ще дуже обмеженою внутрішньою незгодою з боку етнічних меншин, які непропорційно несуть тягар російської війни в Україні.
  • 24 липня російські війська здійснили обмежені наземні наступи на північний захід від Слов’янська, на схід від Сіверська та на південь від Бахмута.
  • За минулий тиждень українські удари пошкодили всі три контрольовані Росією мости, що ведуть до міста Херсон.
  • Російські війська здійснили обмежені наземні штурми в Херсонській області.
  • Кремль продовжив створення регіональних добровольчих батальйонів і використовує приватні військові компанії для набору кадрів для генерування бойової сили.
  • Російська окупаційна влада продовжувала створювати умови для проведення референдумів про анексію на окупованих територіях.

Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling