Політика

РФ проводить інформаційну спецоперацію в Німеччині, спрямовану на дискредитацію України, – розвідка

16 Липня 2022 17:21

Росія в чергове зробила спробу дискредитувати на Заході Україну та її політичне керівництво, розмістивши і поширивши неправдивий матеріал у німецькому виданні "Deutschland-Kurier" під назвою "Хороший пан Зеленський: його спецслужби шпигували за співробітниками ОБСЄ?"

Про це повідомляє прес-служба ГУР.

"Журналістам німецького видання "Deutschland-Kurier" було передано матеріали, начебто захоплені росіянами в регіональному відділенні СБУ Маріуполя. В переданих "документах" йдеться про начебто ведення спецслужбою України роботи по Місії ОБСЄ на Донбасі", – повідомляє розвідка.

За даними ГУР, для поширення матеріалу куратори з Адміністрації президента РФ задіяли так звану "фабрику фейків", яка підготувала провокаційні коментарі для соцмереж.

Серед них: "З Україною настав час закінчувати. Нехай Путін із нею розбирається", "Я не розумію, навіщо ми продовжуємо підтримувати режим, від якого з кожним днем все гірше пахне" та інші.

У розвідці констатують, що щедрі фінансові вливання країни-окупанта ще дозволяють Росії купувати лояльність окремих західних журналістів, експертів та політиків.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling