Суспільство

Міноборони допустило до експлуатації канадський MRAP Senator

зброя, міноборони
Бронеавтомобілі Roshel Senator / Фото: Roshel

Міноборони України кодифікувало та допустило до експлуатації у військах бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP (Машини із захистом від мін і засідок) виробництва Канади.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

“Бронеавтомобіль Roshel Senator сконструйовано на шасі американського важкого пікапу Ford F-550. Початково машина призначалась для потреб поліції. Для потреб українського війська модель удосконалили. Roshel Senator MRAP отримав броню, що здатна захистити екіпаж та десант від куль, випущених зі стрілецької зброї, та уламків. А також особливу V-подібну форму  днища, яке розсіює енергію вибуху міни чи іншого вибухового пристрою, еквівалентного 6 кг тротилу. Крім цього, канадська бронеавтівка отримала посилену ходову частину, механізм повного приводу, та 6,7-літровий «всеїдний» турбодизель потужністю понад 300 кінських сил. У комплектації для фронту машина також обов’язково має лебідку та «нічне» світло”, – розповіли у міністерстві.

Від початку повномасштабного вторгнення Міноборони кодифікувало і допустило до експлуатації у військах понад 20 бронеавтомобілів класу MRAP.


Вперше про передачу цих бронемашин стало відомо 13 квітня 2022 року, коли уряд Канади проанонсував допомогу у 500 мільйонів доларів для України. Перший контракт був лише на 8 машин. А вже у грудні 2023 року стало відомо що Roshel передала Україні тисячний броньований автомобіль сімейства Senator.

Станом на початок вересня 2024 року, Україна вже отримала 1400 бронемашин Senator різних версій від початку повномасштабного вторгнення.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling