Лідера харківської організації “Потон” оголошено в розшук

Лідера організації “Poton” Павла Онищенка, якого звільнили зі слідчого ізолятора для захисту України, оголосили у розшук. Замість служби Онищенко виїхав за кордон.

Підставою для виїзду стала наявність у Онищенка чотирьох дітей, повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

“Онищенко оголошено в розшук за неявку в судове засідання за напад на правоохоронців, де він був обвинуваченим”, — розповів Чубенко.

Онищенко разом з іншим представником організації “Poton” Миколою Масловим проходять обвинуваченими у справі про напад на правоохоронців у Краснокутській громаді. Онищенку та Маслову загрожує 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

На початку повномасштабної війни їх обох випустили з-під варти для захисту Харкова, проте служити ані Онищенко, ані Маслов не пішли. Маслов, судячи з його YouTube, займається волонтерством. Онищенко ж почав знімати відео на тему політичної ситуації в Україні — тепер ці заяви вивчає прокуратура.

“Заяви Оніщенко щодо нападу Росії на Україну вивчаються на предмет наявності складу злочину у його висловлюваннях”, — повідомив речник прокуратури Чубенко.

У своїх відео Онищенко заявив що “Харків окупований” і допустив, що “України, може, і не бути”.