Політика

Кремль просить пропагандистів не розповідати про злочини, скоєні росіянами, які повернулися з війни

війна, росія

Кремль попросив пропагандистів не публікувати новини про злочини, скоєні росіянами, які повернулися з війни проти України, повідомляє Медуза з посиланням на двох неназваних співробітників видань.

Анонімні співрозмовники зазначили, що раніше таких рекомендацій не було, тому деякі ЗМІ публікували ці новини.

«Кримінал завжди дає хороший трафік, а згадка про „СВО“ в заголовку підігріває аудиторію, робить новину більш клікабельною», — пояснив один із співрозмовників Медузи.

Наприклад, у середині жовтня російське видання Лента.ру повідомило про те, що «колишній вагнерівець повернувся з „СВО“ і зарізав бабусю-інваліда через гроші».

За даними Медузи, схожі публікації також регулярно з’являлися в провладних Telegram-каналах і регіональних ЗМІ, які контролюються місцевими адміністраціям.

Інший співрозмовник зауважив, що обмеження на такі новини «назріли, щоб росіяни не вважали бійців потенційними злочинцями, не боялися їхнього повернення».

Він також додав, що особливо «патріотичні журналісти» і до рекомендацій Кремля розуміли недоречність таких публікацій, тому на сайтах російських Комсомольської правди та Московского комсомольця немає новин про злочини, скоєні окупантами.

Водночас у таких виданнях можна знайти багато позитивних текстів про російських загарбників. Наприклад, Комсомольська правда розповідала, як «боєць СВО» прийшов до своєї доньки у школу та подарував їй квіти, а інший окупант повернувся з України «з букетами для дружини і матері».

«Є бажання показати, що з фронту повертаються реально ввічливі, чуйні й турботливі люди», — підсумував співрозмовник.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling