Кіпр позбавив громадянства Ігоря Коломойського

Уряд Кіпру позбавив українського бізнесмена Ігоря Коломойського кіпрського громадянства через приховані проти нього кримінальні справи.

Про це повідомляє DW із посиланням на видання Philenews.

Рішення про позбавлення громадянства було ухвалене Кабінетом міністрів Кіпру після підтвердження того, що «паспорт був отриманий під фальшивим приводом і з приховуванням важливої інформації», частина якої стосувалася кримінальних справ, порушених проти Коломойського.

У рішенні уряду також зазначається, що ще до моменту, коли кандидатура бізнесмена на отримання громадянства розглядалася, «було очевидно», що Коломойський є особою «підозрілого характеру», тоді як його натуралізація «створює серйозний ризик ще більшого погіршення репутації для Республіки Кіпр».

«Паспорт був відібраний в основному через те, що Коломойський не повідомив у своїй заяві про те, що проти нього були порушені кримінальні справи за ухилення від сплати податків у Росії ще у 2008 році, а громадянство він отримав у червні 2010 року», – йдеться у матеріалі Philenews.

Зазначається, що окрім Коломойського, кіпрський уряд позбавив громадянства ще сімох осіб, зокрема єгипетського інвестора Мохаммеда Салема та російського інвестора Максима Захарченка, його дружину і двох дітей.