Політика

Іран домовився з Росією про постачання винищувачів Су-35

іран, росія

Іран завершив домовленість з Росією, за якою країна отримає винищувачі Су-35 російського виробництва, ударні вертольоти Мі-28 і навчально-тренувальні літаки Як-130.

Про це заявив заступник військового міністра Ірану генерал Махді Фарахі, повідомляє напівофіційне іранське видання Tasnim.

У розмові з агенцією Фарахі сказав, що ці три передові військові літаки будуть у розпорядженні Ірану, і відповідні процеси «зараз тривають».

Генерал зазначив, що Іран має найпотужніший за кількістю військовий парк вертольотів у регіоні та вже модернізував можливості вертольота після виконання кількох проєктів.

Повідомляється, що Іран і Росія також підписали важливі угоди для посилення економічного, торговельного, енергетичного та військового співробітництва.

За останні роки Іран не придбав жодного нового винищувача, за винятком кількох російських винищувачів МіГ-29, закуплених у 1990-х роках.

ВПС Ірану отримали перші навчально-тренувальні літаки Як-130 російського виробництва у вересні.

Як-130 є дозвуковим навчально-бойовим літаком, розробленим ДКБ імені Яковлєва спільно з італійською компанією Alenia Aermacchi та за підтримки української компанії Мотор Січ. Літаки розроблялися для заміни у Військово-повітряних силах Росії навчально-тренувальних літаків Л-39.

Повідомляється, що Як-130 має надати іранським військовим пілотам можливість пройти навчання з експлуатації винищувачів четвертого і п’ятого поколінь, таких як Су-57.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling