Економіка

G7 та Австралія також узгодили обмеження ціни на російську нафту

нафта, росія

Країни G7 та Австралія також погодилися встановити фіксовану максимальну ціну для російської нафти. Згідно з угодою, ціна не перевищуватиме 60 доларів за барель.

“Після згоди 27 держав-членів Європейського Союзу, члени G7 (Сполучені Штати, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія та Сполучене Королівство) та Австралія приєдналися до ЄС у прийнятті обмеження ціни в 60 доларів США за барель морської сирої нафти з Російської Федерації.

Обмеження ціни є важливим інструментом для обмеження доходів, які Росія отримує для фінансування своєї незаконної війни в Україні, одночасно зберігаючи надійне постачання нафти на світові ринки. Ця політика особливо важлива для того, щоб забезпечити доступність поставок нафти в країни з низьким і середнім рівнем доходу, які сильно постраждали від наслідків російської війни”, – йдеться в повідомленні Мінфіну США.

Політика обмеження цін спрямована на збереження поставок російської нафти на світовий ринок, одночасно зменшуючи доходи, які Російська Федерація отримує від продажу нафти, особливо в світлі високих цін, спричинених війною за вибір Росії.

Компанії G7 контролюють близько 90 відсотків ринку відповідних продуктів морського страхування та перестрахування. Обмеження ціни працює, дозволяючи доступ до цих критично важливих послуг від постачальників російської нафти лише в тому випадку, якщо ця нафта купується на рівні обмеження або нижче.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling