Суспільство

Британського садівника, який допомагав пораненим українським бійцям, вбито під Харковом

війна, харків

Британські ЗМІ розповідають про загибель жителя англійського графства Норфолк, який вирушив добровольцем в Україну, щоб працювати як медик.

48-річного Крейга Макінтоша було вбито в Харківській області 24 серпня, в День незалежності України.

Він був смертельно поранений у шию в той момент, коли намагався надати першу допомогу пораненому товаришу по службі після того, як до їхньої машини потрапив снаряд, випущений російським танком, пише газета Times.

Його сестра Лорна Макінтош, яка намагається зараз зібрати в інтернеті кошти на повернення тіла додому, написала, що її брат “загинув у бою, рятуючи життя як справжній герой”.

Макінтош жив у містечку Тетфорд і працював фахівцем з декоративного садівництва. Вдома в нього залишилися дві рідні та дві прийомні дочки.

З 16 до 23 років він перебував на службі в британській резервістській територіальній армії, проте його мрії про військову кар’єру не здійснилися за станом здоров’я.

Звістка про напад Росії на Україну прийшла, коли він відновлювався після нещасного випадку, який стався з ним на роботі. Макінтош вирішив, що його навички військового медика виявляться корисними на полі бою, і 24 березня залишив Британію. У квітні він ненадовго повернувся додому, але незабаром знову вирушив до України.

“Служити у збройних силах завжди було його мрією. Дивлячись на те, як розгортається війна в Україні, на всі руйнування та лиха, він зрозумів, що хоче поїхати допомагати людям”, – розповідає його сестра.

Друг загиблого Джордж Дайсон, який служив разом із ним в Україні, розповів, що Макінтош загинув, коли його загін виявився притиснутим до землі ворожим вогнем і став зазнавати втрат.

Він намагався допомогти пораненим товаришам і допомогти їм вибратися з відкритої місцевості. “Ця людина гідна медалі і не тільки. Я щойно говорив з одним з хлопців, який був у команді Крейга, і той розповів, що Крейг виявляв величезну відвагу та честь і був неймовірно сміливою людиною”, – додав Дайсон.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling