Економіка

Bloomberg: Наступного тижня на Україну чекають ще довші відключення електроенергії

електроенергія
Вуличний музикант грає на піаніно під час часткового відключення електроенергії в Києві / Фото AFP

Керівник української енергосистеми очікує, що і без того тривалі відключення електроенергії збільшаться, оскільки постраждала від війни країна продовжує боротися з дефіцитом електроенергії, пише Bloomberg.

Починаючи з суботи, постачання електроенергії домогосподарствам та компаніям стане ще більш дефіцитним через ремонт енергоблоку атомної електростанції, повідомив Володимир Кудрицький, генеральний директор оператора електромереж “Укренерго”.

Український оператор атомної енергетики проводить звичайну кампанію технічного обслуговування станцій влітку, що призводить до скорочення виробництва електроенергії. Це посилює тиск на енергетичну інфраструктуру країни, яка серйозно постраждала від російських повітряних ударів, в тому числі ракет і безпілотників.

“На жаль, наступний тиждень буде складним для енергетичної системи, оскільки прогнозується спекотна погода в поєднанні з меншою потужністю атомних електростанцій порівняно з цим тижнем”, – сказав Кудрицький.

Він додав, що прогноз генерального директора української приватної енергетичної компанії про те, що постачання електроенергії взимку буде обмежене п’ятьма-шістьма годинами на добу, є “песимістичним сценарієм”.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив раніше цього місяця, що російські атаки скоротили загальну потужність виробництва електроенергії на 9 ГВт, назвавши ситуацію “дуже складною”.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling