Кримінал

Біля черкаського кафедрального собору сталася бійка між вірянами УПЦ МП та ПЦУ

церква
Віряни УПЦ МП біля Свято-Михайлівського храму в Черкасах / Фото: Суспільне

Після заяви капелана про перехід Свято-Михайлівського собору у Черкасах до Православної церкви України, біля храму виникла бійка між представниками ПЦУ та вірянами УПЦ МП.

Про це повідомляє “Суспільне”.

До медиків звернулися кілька людей, зокрема, жінка із перебинтованою головою та чоловік, якого, за словами вірян, забризкали перцевим балончиком.

За словами речниці головного управління нацполіції в Черкаській області Зої Вовк, на місце події виїхала слідчо-оперативна група:

“Поліцейські встановлюють всі обставини та забезпечують громадський порядок”, – сказала вона.

Наразі віряни УПЦ МП та митрополит Феодосій зачинилися у храмі і нікого туди не пускають.

Доповнено 12:15 Прихильник УПЦ МП покинули храм, поліція Черкащини розпочала кримінальне провадження.

“Як з’ясували поліцейські, група осіб вчинила хуліганські дії на території та всередині храму, у результаті чого кільком громадянам завдано тілесних ушкоджень. Поліцейські негайно прибули на місце, опитали учасників конфлікту. Наразі правоохоронці встановлюють свідків та очевидців інциденту, а також вивчають відеозаписи, оприлюднені в соцмережах.

Усі обставини події встановлюють слідчі Черкаського районного управління поліції у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство)”, — йдеться у повідомленні Нацполіції.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling