Політика

Байден закликав Сенат якомога швидше розглянути законопроєкт про допомогу Україні

допомога, сша
Прапори майорять під час демонстрації прихильників України біля Капітолія США, 20 квітня 2024 року / Фото Reuters

Президент США Джо Байден закликав Сенат якнайшвидше розглянути пакет законопроєктів про військову допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню, який сьогодні ухвалила Палата представників.

“Сьогодні члени обох партій у Палаті представників проголосували за просування інтересів нашої національної безпеки і подали чіткий сигнал про силу американського лідерства на світовій арені. У цей критичний момент вони об’єдналися, щоб відповісти на заклик історії, ухваливши вкрай необхідний законопроєкт про національну безпеку, за який я боровся кілька місяців”, – цитує Reuters заяву Байдена.

За словами президента, цей пакет законопроєктів надасть підтримку Ізраїлю та Україні, які захищають свій суверенітет, і надасть необхідну гуманітарну допомогу Газі, Судану, Гаїті та іншим територіям, які постраждали від конфліктів і стихійних лих.

Байден подякував спікеру Палати представників, республіканцю Майку Джонсону, лідеру демократів Хакіму Джеффрісу та двопартійній коаліції, які схвалили законопроєкти.

Лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер уже заявив, що голосування щодо законопроектів розпочнеться у вівторок, 23 квітня.

“Сенат готовий зробити наступний крок до ухвалення додаткових заходів з національної безпеки”, – написав Шумер у соціальній мережі Х.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling