Політика

Америка передала Україні список пріоритетних реформ

єс, сша, україна

Сполучені Штати передали Україні перелік пріоритетних реформ для якнайшвидшої інтеграції в Європу.

Про це повідомляє посольство США в Україні.

“У рамках діалогу, що триває з Україною та сторонами, зацікавленими у майбутньому успіху України, США надали запропонований перелік пріоритетних реформ для обговорення та зворотного зв’язку на Багатосторонній координаційній платформі донорів для України у Брюсселі”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перелік був наданий як основа для консультацій з урядом України та ключовими партнерами в рамках підтримки України та її зусиль з інтеграції в Європу. Метою цих зусиль є визначення пріоритетів і консолідація кроків з реформування разом з Україною і ключовими зацікавленими сторонами.

У посольстві процитували президента США Джо Байдена, який під час зустрічі в Білому домі з президентом Володимиром Зеленським сказав: “Так само як ми прагнемо допомогти українському народу захистити себе зараз, ми прагнемо допомогти йому відновитися і відбудуватися для майбутнього, включаючи підтримку реформ, спрямованих на боротьбу з корупцією, створення середовища, в якому бізнес зможе процвітати, а американські та європейські компанії захочуть інвестувати”.

Напередодні Українська правда оприлюднила текст листа заступника радника Білого дому з нацбезпеки з питань міжнародної економіки Майка Пайла, якого він надіслав Координаційній платформі донорів, прем’єр-міністру України Денису Шмигалю та Офісу президента. Лист містить перелік реформ, які Україна повинна провести для продовження надання їй військової допомоги.

За даними видання, реформи у документі розподілені за пріоритетністю впровадження: 0-3 місяці, 3-6 місяців, один рік, 18 місяців.

Умови стосуються реформування роботи наглядових рад Укренерго і Нафтогазу, створення наглядової ради для нового Укроборонпрому, антикорупційних органів (САП, НАБУ, НАЗК), Вищої ради правосуддя, загалом судової гілки влади, Міноборони та всіх силових відомств.

Серед вимог — запровадження ринкових цін на газ та електроенергію.


Теги: , ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling