Кримінал

СБУ затримала працівника “Укрзалізниці”, який працював на ФСБ

9 Лютого 2023 10:16
сбу

Служба безпеки викрила та затримала співробітника “Укрзалізниці”, який працював на ФСБ та коригував ракетні удари по Києву.

Про це повідомляє СБУ.

Як з’ясували спецслужби, російським агентом виявився чинний чиновник регіональної філії “Південно-Західна залізниця”, якого спецслужба РФ залучила до негласної співпраці після повномасштабного вторгнення.

У разі окупації регіону загарбники обіцяли зраднику лояльне ставлення та керівні посади в окупаційних адміністраціях.

Співробітник УЗ перебував на постійному зв’язку з кадровим співробітником ФСБ, якого цікавили розвіддані про час і місце пересування військових ешелонів із озброєнням та боєприпасами ЗСУ.

Також зрадник намагався передати окупантам координати об’єктів енергогенеруючих підприємств у Києві. У разі отримання росіяни планували використати їх для ракетних ударів.

Працівника “Укрзалізниці” затримали у Чернігові. Під час обшуків у нього знайшли смартфони, за допомогою яких він спілкувався із ворогом.

Ворожому поплічнику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 КК України (держзміна, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує до 15 років ув’язнення чи довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling