Кримінал

Окупанти обстріляли з “Градів” Печеніги на Харківщині

1 Вересня 2022 11:57
війна

1 вересня Росія обстріляла селище Печеніги з “Градів”.

Як повідомив селищний голова Олександр Гусаров, Близько 01:30 ворог завдав підступного удару з РСЗВ “Град”, два залпи повних було випущено по Печенігах.

“Є багато руйнувань, інфраструктура пошкоджена, загиблих немає, але є поранені. Було влучання у 5-поверховий будинок, була пожежа, пошкоджені кілька квартир”, — розповів Гусаров.

Внаслідок обстрілу пошкоджень зазнав місцевий ліцей.

“Це і покрівля, і стіни, і вхід пошкоджені. В ліцей було багато влучань. Є пошкодження амбулаторії, де перебувала екстрена меддопомога, пошкоджень зазнав транспорт “швидкої”. Дні три-чотири до цього в нас було тихо, перед цим — обстріли йшли, ми — на лінії розмежування”, — сказав селищний голова.

За його словами, у Печенігах залишається близько 2 тис. людей — це половина населення селища. Частина громади — в окупації.

“Обстановка на окупованій території складна. Людей змушують отримувати гуманітарну допомогу окупантів, є інформація, що пропонують отримати російське громадянство, видають паспорти, вводять свої порядки. Люди тримаються, чекають ЗСУ, чекають нашої гуманітарної допомоги”, — сказав Олександр Гусаров.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling