Кримінал

Наслідки обстрілу Харкова: пошкоджено магазини, готель, парковка, спалахнула автомийка

Російські військові, за попередніми даними, вночі 7 вересня завдали ударів по Харкову ракетами типу С-300. Від обстрілу пошкоджені магазини, готель, парковка, спалахнула автомийка.

Про це Суспільному повідомив начальник піротехнічного відділення Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України Артем Шестопалов.

“За попередніми даними, це ракета С-300, якими часто обстрілювали Харків та область. Вони були модифіковані на наземні цілі. Це радянське озброєння, обстрілюють дуже старими ракетами, 80-ті, 90-ті роки, але трапляються і більш старі моделі ракет”, — говорить Шестопалов.

Житель Харкова Олег Берестовицький у пошкодженій будівлі мав магазин.

“Шпалери, фарби, лаки. Божевільні зараз ремонти роблять, я намагався їм допомогти. До 04:30 намагалися виносити з-під завалів те, що вціліло”, — говорить чоловік.

До повномасштабного вторгнення Росії серед клієнтів Берестовицького були й жителі російського Бєлгорода. Обстріл чоловік пояснює “заздрістю” з боку росіян.

“Заздрять. Раніше до мене з Бєлгорода за шпалерами приїжджали. Просто тупо заздрять. Кидають [снаряди], щоб народ боявся”, — вважає чоловік.

Охоронець сусіднього житлового будинку Андрій Савищенко каже, що в момент обстрілу разом із напарником перебував на посту.

“Почули вибух, вийшли, подивилися, виявили руйнування офісу, руйнування паркінгу, шибки у будинках повилітали, побачили, як мийка горить. Навіть у центральних дверях у під’їзд скло вилетіло від вибухової хвилі. Вибух був дуже сильний”, — згадує чоловік.

Військових об’єктів, за словами Савищенка, навколо немає.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling