Кримінал

Колишній одеський військком незаконно привласнив 188 мільйонів гривень

армія, корупція

Національне агентство із питань запобігання корупції дійшло висновку, що колишній керівник Одеського регіонального центру комплектування Євген Борисов незаконно збагатися на суму в 188 мільйонів гривень.

Про це повідомив голова НАЗК Олександр Новіков на брифінгу в Медіацентрі Україна.

Новіков зазначив, що цей обґрунтований висновок направлять до правоохоронних органів 19 липня, та додав, що сума незаконного збагачення є рекордною. Йдеться про 188 мільйонів гривень.

“Тільки один об’єкт, куплений в Іспанії цією людиною на маму, вартує 3,7 мільйона євро. [Купівлю здійснили] 15 грудня минулого року, коли Україна була щоденно під обстрілами росіян. І таких об’єктів ще кілька. Всі вартістю від півмільйона євро”, — зазначив голова НАЗК.

Він також зауважив, що, сам Борисов пояснює, що ці кошти нібито були сформовані шляхом надання позик. Їх загальна сума склала 4,2 млн доларів.

У НАЗК встановили, що позики надавали різні підприємці, зокрема співвласник одеського клубу Ibiza. Водночас жодні відомості з податкової не підтверджують наявність відповідних коштів у причетних до злочинної схеми людей, наголосили в НАЗК.

Також Новіков повідомив, що в діяльності Одеського ТЦК встановили факти організації каналів незаконного виїзду за кордон. Наразі справа за цими фактами перебуває в Державному бюро розслідувань.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling