Думки

До Дня захисників і захисниць України

14 Жовтня 2021 00:05
Ірина ЄФРЕМОВА

Ми відзначаємо День захисників та захисниць України – відносно нове свято, адже його було започатковано лише 2014-ого, за рік воно набуло офіційного статусу, а цьогоріч до назви додалося слово «захисниць».

Але це свято надзвичайно природне для нашої країни, бо увесь український літопис від діда-прадіда – історія героїчної боротьби нашого народу за власну незалежність, ідентичність, доведення свого права на існування як держави. І роль тих, хто у різні часи, у тому числі, і сьогодні був і залишається на передовій цієї боротьби, битви за виживання неможливо переоцінити.

Невипадково День захисників і захисниць співпадає з Днем українського козацтва, адже головні козацькі чесноти – величезна любов та повага до рідної України, готовність захищати її до останньої краплі крові, сміливість, щирість, почуття братерства – виділяють і тих, хто сьогодні протистоїть підступному агресору на Сході нашої держави.

І я щиро хочу побажати кожному з них, аби Пресвята Богородиця, яка з давніх-давен вважалася покровителькою козаків, оберігала їх своїм покривом, захищаючи від будь-яких негараздів!

Зі святами!

Слава Україні!


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling