Думки

А що з церквою під час карантину? Без винятків!

18 Березня 2020 12:38
Іван ВАРЧЕНКО

Усі релігійні організації та їх лідери зобов’язані і будуть дотримуватися законів України!

Правоохоронна система буде відповідно реагувати на випадки індивідуального чи колективного невігластва релігійних діячів, які ставитимуть під загрозу здоров`я чи життя людей.

Обмеження на масові зібрання, торгівлю та пересування, встановлені у зв’язку з пандемією коронавірусу, як і обов’язок дотримуватися правил карантину та обсервації, обов`язкові до виконання, незалежно від релігійних переконань.

Так само покарання, визначені статтями 325 та 137 Кримінального кодексу і стягнення за статтями 44, 173 та 188 Кодексу України про адміністративні правопорушення не містять винятків для представників релігійних громад.

Як Бог дасть! – часом чуємо від людей, які нехтують правилами захисту і у такий спосіб виправдовують брак відповідальності.

У Південній Кореї понад 60% від числа усіх померлих – члени популярної релігійної секти «Шінчхонджі». Вони ж стали головним джерелом зараження коронавірусом інших корейців. Вони теж були фаталістами і теж сподівалися, що Бог їм допомагатиме, доки вони зневажають усі соціальні правила.

Не варто забувати, що Бог дав кожному розум, совість і можливість вибору.

Сьогодні релігійні лідери навіть дуже ортодоксальних напрямків, зіштовхнувшись з пандемією, переглядають правила поведінки для своїх вірян. Категорично обмежують масові заходи і безпосередні контакти між вірянами. Ми підтримуємо таку соціально відповідальну позицію.

У свою чергу радимо: любіть і бережіть себе і своїх братів- сестер у вірі передусім користуючись рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я та Міністерства охорони здоров’я України!

Дотримуйтеся законів України і встановлених правил на цей особливий період.

На фото: лідер південнокорейської секти «Шінчхонджі» Лі Ман Хі публічно вибачається за свою безвідповідально позицію та невігластво своїх вірян. Нажаль, це вже не допоможе десяткам померлих і одужанню тисяч заражених.

Оригинал


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling