Думки

Восьме скликання Верховної Ради України. Післямова…

2 Серпня 2019 08:49
Игорь КОТВИЦКИЙ

Як на мене, в житті політика найголовніше залишитися чесним перед собою та своїми виборцями. Щоб після того, як сплине термін повноважень, чи прийде час звільняти владне крісло, ти міг сказати: всі мої дії були спрямовані на вирішення проблем людей і я робив все що міг.

Останні п’ять років стали для України навіть не складними. Найкраще слово – доленосними. Революція, війна, економічна криза і ще величезна купа проблем, які в прямому сенсі комусь потрібно було розгрібати. Так склалося, що цей обов’язок і ця честь дісталася мені і моїм однопартійцям по «Народному Фронту». В Кабміні, Парламенті, в місцевих радах та у місцевих адміністраціях у надскладних умовах і у найскладніші часи ми утримували ситуацію. Чого нам це коштувало: яких зусиль, яких нервів, яких років життя – знаємо лише ми та наші близькі.

Ми свідомо розробляли та ухвалювали вкрай болючі рішення, вбиваючи свій політичний рейтинг. Не боялися йти на конфлікти, відстоюючи державницькі та проукраїнські позиції. Ми не думали про наступні вибори – ми обрали турботу про долю наступного покоління. Ми знали – у нас є лише одна каденція, тільки 5 років, щоб змінити країну, дати поштовх її розвитку. Чи вдалося нам це?! Думаю – вдалося!

Щоб не перевантажувати цифрами, наведу лише декілька найбільш показових. Депутатами «Народного Фронту» було ініційовано 4318 законопроектів, 330 з яких стали Законами. Серед них: «Про національну безпеку», «Про національну поліцію», «Про освіту», «Про мову…». Ці та інші Закони, ініційовані нами, зробили курс України до ЄС та НАТО невідворотнім, розпочали реформу судової та правоохоронної системи, армії, заклали гарантії соціального захисту військових, дали поштовх для розвитку малого та середнього підприємництва.

Цікавий факт: фракція «Народного Фронту» виконала 100% своїх виборчих обіцянок. Це підтверджує незалежний моніторинговий проект «Слово і Діло». Такого показника в історії України ще не було. І особисто я не впевнений, що комусь ще вдасться його повторити.

Чи все ми робили вірно?! Можливо, у нас були і помилки, і неефективні рішення. Але про це судити не нам, і тим більше – не нашим політичним наступникам. Нехай оцінку дають наступні покоління громадян України – ті, які будуть жити в державі, що збережена завдяки і нашим зусиллям.

У ІХ скликанні Верховної Ради України не буде фракції «Народний Фронт». Це було складне, але цілком виважене рішення.

Ми повертаємося у бізнес, науку, викладання, благодійну діяльність, волонтерську роботу – до тих справ, що вимушені були полишити у 2014 році. За межами Парламенту сила-силенна справ, яким також потрібно комусь давати раду.

А чи залишимося ми у політиці?! Звичайно! Як і мільйони громадян України, яким не байдуже, ми будемо дуже уважно спостерігати за владою. І ми будемо готові всі разом – єдиним фронтом виступити на захист наших інтересів і нашого майбутнього.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling