Думки

Тим, хто забезпечував спокій на свята

12 Травня 2017 13:24
Ірина ЄФРЕМОВА

Багато критики лунає на адресу Національної поліції та її дій протягом травневих свят. Але я хочу щиро подякувати тим хлопцям, які цілодобово забезпечують спокій і безпеку громадян.

Вихідні, пов`язані із травневими датами, добігли до завершення. Протягом останніх років ці дні викликають неабияке занепокоєння, особливо на Сході та Півдні, де, починаючи з 2014-ого, спецслужби Кремля не припиняють спроб чи то поширити «руську весну», чи побудувати «Новоросію». На жаль, і цього року не обійшлося без провокативних технологій. Приклад – черговий виплеск фантазії путінських ботів  «Безсмертний полк». Вже вдруге його намагаються використати на заходах 9 травня через «п’яту колонну».

Автори та виконавці цього проекту цинічно грають на почуттях та пам`яті людей. Гидко дивитися, коли в таких технологіях адепти режиму Януковича використовують квазіветеранів, яким по більшості своїй трохи більше за 70. У мене завжди постає закономірне питання: якщо цього року ми відзначаємо 72-у річницю Перемоги, то яке відношення до Другої світової війни мають ці люди?! Всі вони налаштовані, як правило, дуже агресивно, тож неозброєним оком простежується виключно зрежисована провокативність у їхніх діях.

Але мушу відзначити найголовніше – більшість українців навіть не відчули того градусу напруги, який був наявним у ці дні. А все тому, що ми з вами стали свідками того, що правоохоронна система почала відповідати на очікування суспільства – левова частина провокацій та намагань дестабілізувати ситуацію була відвернута ще в зародку, або вчасно попереджена.

На жаль, поруч із цим ми маємо прикрий інцидент, який стався у Дніпрі. Але тут дуже важливо, що ані керівництво МВС, ані Національна поліція не намагалися нікого виправдовувати або «спустити все на гальма». Міністр Аваков відреагував на ситуацію миттєво – з посад звільнено керівництво місцевої поліції, а за фактом інциденту призначене службове розслідування. Поза сумнівом, всі винні будуть покарані.

Не маю жодних ілюзій – Росія не збирається зупинятися, попереду на нас очікує ще чимало викликів і справжніх випробувань. Але найголовніше – ми вже не такі беззахисні, як колись, нам є що протиставити ворогові та дати йому гідну відсіч.

І ще, про що я б хотіла сказати, – в ці дні ми шануємо всіх справжніх, а не фейкових ветеранів, згадуємо мільйони українців, які склали голови, захищаючи рідну землю. А сьогодні їх нащадки продовжують боронити українську державність. І завдання кожного з нас не дозволити ворогові маніпулювати нашою історичною пам`яттю. Це – святий обов`язок і важливий внесок кожного з нас у прийдешню перемогу.

Слава Україні!


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling