Думки

З такими друзями і ворогів не треба

20 Лютого 2017 16:07
Ірина ЄФРЕМОВА

Події вихідних у Києві, зокрема, провокації, намагання дестабілізувати ситуацію, як це не дивно, утвердили мене в позитивній думці – злива закидів та обвинувачень, що буцімто реформи не проводяться, є лишень примітивним знаряддям з арсеналу  популістів.

Аж ніяк не скажу, що реформи в Україні відбулись – тут роботи ще невпрогорт, – але що стосується правоохоронної системи, то навіть порівнювати нинішній стан з реаліями трирічної давнини щонайменше некоректно.

Якщо б такі провокації, які вчора ми мали змогу спостерігати в центрі столиці, сталися, наприклад, 2013-ого, то хіба тодішні міліціянти виявили б таку коректність, стриманість, мудрість та врівноваженість, яку продемонстрували поліцейські?! Ми всі були свідками, що робили тодішні «правоохоронці» з мирними мітингувальниками на Майдані.

До речі, багато з учасників Революції гідності, особливо тих, хто перебував у сотнях Самооборони Майдану, пішли до нової Національної поліції, аби назавжди викорінити свавілля старої системи. Вчора поліцейські спрацювали надзвичайно відповідально і своїми фаховими діями фактично звели нанівець плани антиукраїнських сил посіяти хаос у центрі столиці.

Але ж серед тих, хто вчора опинився на чолі протестів, депутати Верховної Ради, які позиціонують себе мегапатріотами – скажете ви. Отож бо й воно, що позиціонують. Бо, кому вигідна дестабілізація, очевидно – путінській Росії, а от чому ці «поважні добродії» (комбат із сумнівною біографією та борець із корупцією з вибірковим підходом) вдалися до таких дій – цим питанням мали б зацікавитися відповідні органи.

І ще одне – використовувати святі, жалобні дні, коли вся країна вшановує пам'ять героїв Небесної сотні, для власного піару є щонайменше цинічним блюзнірством, якому не існує жодних виправдань…

Розумію, наскільки болісні такі спекуляції на пам’яті загиблих героїв для їх родин. Прийміть щирі співчуття…

Фракція «Народний фронт», до якої я належу, протягом усієї каденції непохитно додержувалася курсу, який на Майдані обрав український народ. Всупереч усьому ми і надалі будемо втілювати в життя ідеали Революції гідності та взяті на себе моральну відповідальність і зобов`язання.

Слава Україні!


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling