Думки

Тримаємо стрій!

27 Грудня 2016 09:46
Ірина ЄФРЕМОВА

Добігає до завершення цей рік. Рік складний, виснажливий, але, водночас, дуже важливий і знаковий для кожного з нас. Протягом цих 366 днів відбувалося справжнє випробовування нас на міцність, відданість Україні, порядність, відповідальність і людяність.

У пам’яті постають всі найвиразніші епізоди цього року, які по-різному розкрили людей, з якими була знайома тривалий час і, здавалося б, непогано знала. Дехто зріс у моїх очах, продемонструвавши справжній патріотизм і мужність у вирішальну мить, а дехто, по самісінькі вінця занурившись в самопіар та примітивний популізм, остаточно втратив не лише мою довіру, а передусім – довіру мільйонів українців.

У цьому році ми бачили все – як ті, хто називали нас друзями, або відверто встромлювали ножа в спину, або, що ще гірше, по більшості своїй просто тримали дулю в кишені. Ми були змушені протистояти нескінченній зливі брехні як по відношенню до наших лідерів, так і в цілому до всього «Народного фронту».

Так, було важко, почасти вельми нестерпно, але наша команда встояла – жоден не зійшов з вкритого терням шляху, частину якого, всупереч усьому, ми вже змогли пройти. Нам вдалося найголовніше – зсунути з мертвої точки те, що виглядало нездоланним, а за умов війни – й поготів.

«Народний фронт» взяв на себе відповідальність за забезпечення оборони і глибокого, масштабного реформування всіх сфер життєдіяльності країни. Нам вдалося майже з нуля створити боєздатну армію, Національну поліцію, якій, на відміну від старої міліції, почали довіряти та симпатизувати, стрімкими темпами запроваджуємо європейські стандарти в органах юстиції.

Десятиріччями нам торочили, що без російського газу ми приречені на замерзання та занепад. Натомість, ми продемонстрували, що здатні бути енергонезалежними, і вже ніколи не дозволимо говорити з нами з позицій сили та шантажу країні-агресору.

Навіть всупереч тому, що частина великих економічно активних підприємств опинилася в зоні окупації, ми забезпечили безперебійну виплату зарплат і пенсій, стабілізували економіку та створили міцне підґрунтя для її зростання. Нагадаю, що державний бюджет-2017 розроблений за стратегією та ідеологією, що вибудована саме урядовою командою Арсенія Яценюка.

Пишаюся, що нам вдалося розпочати наймасштабнішу за всю історію України антикорупційну кампанію – вперше це не імітація, а реальні, послідовні, системні кроки.

Багато років децентралізація використовувалась політиками як один із пунктів передвиборчої програми, яку на ділі ніхто взагалі не збирався виконувати. Ми ж дали потужний поштовх для формування об’єднаних громад, багато хто вже на собі відчув збільшення місцевого бюджету в декілька разів. І це – лише початок.

Я могла б зупинитися окремо на кожному з аспектів нашої діяльності – освіта, судова реформа, інфраструктура, екологія, спорт та багато іншого, але виразнішими за будь-які слова є конкретні справи, а вони, скільки б не намагалися нас дискредитувати популісти та політичні пристосуванці, є  надзвичайно промовистими.

Філософія «Народного фронту» незмінна – і надалі розбудовувати європейську Україну, і надалі, всупереч усьому, нести відповідальність за кожен свій вчинок. Ми усвідомлюємо і весь час даємо собі ради – легко не буде, але при цьому абсолютно впевнені – якщо будемо працювати разом, в одному суголоссі і так само, як ми демонструємо це всій Україні, непохитно тримати стрій, ми переможемо!

У ці святкові дні я висловлюю глибоку вдячність усім своїм колегам по парламентській фракції, однодумцям і всім українцям, які вірять у силу правди, справедливості і добра! Бажаю всім вам, в першу чергу, миру, міцного здоров’я, невичерпного оптимізму та перемог на всіх фронтах!

Слава Україні!


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling