Думки

Зовнішнеполітичне кредо путіна: якщо не з'їм, то понадкусую?

4 Вересня 2016 21:45
Сергей ЦЫГИПА

Свідомо чи ні, але дії очильника Кремля на пострадянському просторі нагадують відоме українське прислів'я – якщо не з'їм, то понадкусую. Так було з грузинською Південною Осетією, так є й з українським Кримом та Донбасом. 

Нахабно проковтнути (та при цьому не вдавитися) якусь з держав, що раніше входила до "імперії зла" – СРСР, навіть для монстра розміром в 1/6 земної кулі місія нездійснена. З багатьох причин. Тому сучасний кремлівський "імператор" вдається до тактики поступового відкусування чужих територій, які він за давньою традицією московьских царів вважає своїми.

Саме тому нам слід очікувати чергову спробу відкусування українських земель. Це може розпочатися з любого сектору Донбасу. Особливо з Маріуполя звідки зручно "прокусувати" шлях до Криму. Це може бути й Херсонщина. Це може бути й Слобожанщина, бо на Харків кремлівський упир давно вже зуб точить. З Придністров'я можуть спробувати відкусити Одесу… 

Отже, треба бути пильними та готовими до осіннього загострення шизофренії у тричі президента сусідньої країни. А, судячи з накопичення військових сил вздовж кордону з Україною, це загострення може в любий час перейти до активної фази. 

Нещодавно у Владивостоці російський "цар" пояснив світовій спільноті, що тема Криму раз і назавжди закрита. Звісно, на користь Росиї. А якщо хтось хоче перегляду результатів 2-ї світової війни – натякаючи на повернення Калініграду-Кенігсбергу в лоно Німеччини – то це буде відкриттям скриньки Пандори. 

І тут з вуст глави еРеФії прозвучала ключова теза: він натякнув (читай – закликав) що до такої тактики "надкусування територій" може приєднатися і Польща, і Угорщина, і Румунія… І всі ці країни, звісно, мають відкусувати українські території. А розпочактися перерозподіл територій, за логікою кремлівського шизофреніка, може зі Львова… Такий ось підступно-провокативний натяк-заклик. 

Тому: якщо ще буде спроба "понадкусувати" українські території, маємо повибивати погані кремлівські зуби! Іншого виходу в нас немає, чи не так?


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling