Думки

Ось половка і відлетіла

16 Червня 2016 15:18
Ірина ЄФРЕМОВА

Голосування за внесення до порядку денного законопроекту про спецконфіскацію коштів, награбованих Януковичем і його поплічниками, позбавило мене останніх ілюзій щодо того, хто є хто у Верховній Раді. Зірвіть, панове, нарешті маски! Досить займатися блюзнірством!

Жодних коментарів, лише суха статистика по голосуванню:

І це поки що йдеться навіть не про розгляд законопроекту, а лише про його внесення до порядку денного!!!

Більше того, мова йде навіть не про чергову позику, міжнародний транш, який рано чи пізно доведеться повертати, а про гроші, які зухвало, брутально були витягнуті з кишені кожного українця режимом Януковича!

Урвався терпець слухати знавіснілі популістські балачки від тих фракцій, які не дали жодного голосу на підтримку спецконфіскації. Вони ненастанно торочать про соціальні стандарти, тарифи, фінансування освіти, рівень зубожіння, проте, коли доходить до справи – на табло нулі. І ці нулі вкрай промовисто засвідчують їхню реальну сутність.

Вельми легко обіцяти «золоті гори» без жодних пояснень про фінансові джерела. Та хіба то їм потрібно?! Постає закономірне питання: ці псевдопатріоти просто не знаються на базових принципах економіки? Навряд чи, серед них є дипломовані економісти, ба навіть – з науковими ступенями. Інший варіант – вони свідомо підривають національну безпеку зсередини. Якщо про «Опоблок» і так все зрозуміло, то «виразники інтересів простого люду та невтомні борці з олігархією»: «Батьківщина», «Самопоміч» мають подивитися у вічі виборцям, яким паморочили мізки протягом останніх 2,5 років.

«Народний фронт» чітко висловив свою позицію – національна безпека та оборона в умовах війни, коли ворог продовжує збільшувати і підсилювати свою військову присутність, є беззаперечним пріоритетом. Наша фракція прийняла жорстке рішення – не брати участі в жодних голосуваннях допоки законопроект про спецконфіскацію не буде внесено до порядку денного.

Переконана, якщо найближчим часом ці кошти, а це понад 1,5 млрд. дол. США, не будуть «розконсервовані» і спрямовані на нагальні потреби оборони, далі всі інші питання втратять актуальність, адже нема чого вже буде боронити і відстоювати. Якщо все ж таки ці кошти будуть повернуті до бюджету, то грошей стачить не лише на армію, але й вчителям, лікарям, на інші не менш важливі питання.

Своїм сьогоднішнім вчинком фракції, які не втомлюються називати себе демократичними, продемонстрували відверте загравання із агресором і нехтування національними інтересами.

Друзі, давайте нарешті відокремимо зерно від полови і зайвий раз пересвідчимося, для кого Україна дійсно є понад усе!

Слава Україні!    

 


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling