Думки

В Україні три біди: війна, корупція і… Саакашвілі

19 Січня 2016 14:39
Ірина ЄФРЕМОВА

В Харкові пройшов з пафосом анонсований третій «Антикорупційний форум» імені Міхеїла Саакашвілі, який, на жаль, залишив більше запитань, аніж відповідей.

По-перше, в Харкові в заході взяли участь голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі та його заступник Саша Боровик. Чиновники перебувають в офіційній відпустці?!  Якщо так – то обрали не найкращий час для відпочинку, адже Одещину вже замело-захурделило і, на мій погляд, відповідальний керівник мусить бути на місці, аби оперативно вирішувати питання життєдіяльності підпорядкованого йому регіону, а не політичним туризмом займатися.

Якщо ж це не відпустка, то чи може обіймати державну посаду людина, якій по цимбалах те, що відбувається в області? Це кадрове питання, відтак, треба вирішувати найближчим часом, бо до кінця зими ще далеко. Зрештою, можна вважати це моїм депутатським запитом. Бо тут варіантів рівно два: або працюєш на посаді і опікуєшся областю, або, якщо «не по Хуану сомбреро», звільняєшся і роби, що заманеться.

Бо важко навіть уявити, яка була б вакханалія, якби кожен голова області дозволяв собі те саме, що вважає за норму Саакашвілі. Адже це, м`яко кажучи, неповага до мешканців регіону, який найбільше постраждав від стихії: більше 500 автомобілів, декілька рейсових автобусів скупчилися на трасі Київ-Одеса, паралізовано роботу аеропорту, а це – живі люди, потребують негайної допомоги. А в цей час голова облдержадміністрації «вояжує» Україною. Мабуть, це єдиний голова облдержадміністрації, якому надані такі преференції.

По-друге, дивлячись на ті автомобілі, які були припарковані перед  «РадмірЕкспохолом», де проходив захід, пристаєш до висновків про вибірковість боротьби з корупцією власників цих авто.

По-третє, риторика, що лунала під час виступів так званих ВІП-спікерів, говорить тільки про одне: боротьба з корупцією – лише гучне гасло, на яке ведуться українці, а не мета конвенту, адже лейтмотивом всього форуму було погано приховане бажання усунути Арсенія Яценюка з посади прем`єра, взагалі розпустити Уряд, а в ідеалі – перевибори до Верховної Ради. Тільки, судячи з усього, недостатньо чітко розуміє Міхеїл, що крісло керманича Уряду, яке він вже (незважаючи на публічні заперечення, які повторює наче мантру) не перший місяць приміряє на себе, є кінцевою метою не лише для нього, а й інших «запеклих вояків з корупцією». 

І цим «антикорупціонерам» хочеться нагадати, що Верховною Радою, Кабінетом Міністрів створено та забезпечено функціонування всіх органів, на які покладено обов`язки боротьби з корупцією, які мають кадри, фінансування, фаховий рівень підготовки співробітників, також до цих структур увійшли представники громадськості. Шановні колеги, якщо ви маєте матеріали щодо корупційних діянь з боку окремих чиновників, правоохоронців, суддів, направляйте, будь ласка, цей фактаж до Національного антикорупційного бюро України та інших органів. В іншому випадку це – лише позування перед численними телекамерами, струшуючи повітря безвідповідальними заявами та звинуваченнями у той час, коли кожне необачне слово може призвести до великого лиха, дестабілізуючи і без того складну ситуацію в нашій країні.

Що стосується дочасних виборів до Верховної Ради, то тут також дуже хотілося б, щоб «псевдопатріоти та антикорупціонери» реально дивилися на речі. Невже потрапляння відвертих популістів до майбутнього Парламенту варте того, аби ризикувати Україною?! Чи у когось є сумніви, шо вчорашні регіонали зроблять все можливе і неможливе для зміни розкладу сил у Раді, до речі, явно не на користь України. А такі дії опозиції у владі їм, до речі, достатньо відчутно допомагають. Нагадує: пливли, пливли, а на березі… самі знаєте, яка халепа спіткала.

Невже Революція Гідності, герої Небесної сотні, Крим, Донбас нічому не навчили цих людей?! Скидається на те, що заради власного марнославства вони ладні згубити те, що вдалося з такими надзусиллями здобути Україні! Що має статися, аби нарешті на місці дешевого популізму постало реальне бажання, реальні зусилля задля України?! Риторичні запитання, на жаль…

Не можна розхитувати країну, яка тільки-тільки стає на шлях стабілізації. Не можна поливати брудом всіх і вся окрім себе любимого, бачити скрізь тільки негатив, не можна всім погрожувати тюрмою та покаранням, бо від суми та від тюрми не зарікайся.

Так що, друзі мої, пафосу не вийшло…

P.S. Перечитавши усі можливі відгуки в мережі, перефразовую Пєлєвіна, «піпл у Харкові не схавав»…
 


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling