Думки

Нехай веде вас ваша віра

23 Жовтня 2015 20:13
Ірина ЄФРЕМОВА

Вірте в свою країну, але не втрачайте пильності. Якщо на передовій немає активних боїв, то це зовсім не означає, що агресивний сусід заспокоївся і можна розслабитися. Ніхто не має жодних ілюзій,  що Путін полишив свої плани залишити Україну у підвішеному стані, буферною зоною між розвиненим демократичним світом і Росією.

І в цьому напрямку продовжується боротьба вже на невидимому фронті. Використовуються усі можливі і неможливі приводи, а навіть якщо їх немає – вигадуються. Робиться усе, аби тільки не дати нашій державі нормально розвиватися. Звідси і намагання створити ілюзію «народного гніву», де тільки фантазії вистачить. Без сумнівів, для того, аби хоча б наблизитися до європейських країн, нам ще дуже багато чого треба зробити та змінити. Але, цей шлях нашій країні буде набагато легше пройти, якщо ніхто не буде ставити палки в колеса, особливо ті, хто тільки називає себе патріотом України.    

Іноді важко зрозуміти, ці політики-провокатори так хочуть потрапити у владні кабінети, що не гребують ніякими методами, чи тільки вдають з себе патріотів, а насправді усвідомлено виконують чіткі вказівки Кремля. Хоча, насправді, це непринципово, бо в обох випадках таких людей треба тримати подалі від влади і прийняття державних рішень, як би вони не намагалися пролізти.

Напередодні виборів треба бути особливо уважними, бо цей привід обов`язково будуть намагатися використати для розхитування ситуації. Це ми споглядали протягом усієї передвиборчої кампанії, а безпосередньо в день виборів провокації можуть бути набагато більш небезпечними.

Тим більше, що окрім безпосередньо розхитування ситуації, вороги України зацікавлені у тому, аби бити по авторитету нашої країни. Європа визнала, что президентські та парламентські вибори минулого року ми провели на найвищому рівні, тому і зараз ми не маємо морального права схибити.

Всі, хто щиро бажає європейського майбутнього для України, мають докласти максимум зусиль, аби недільне волевиявлення громадян не викликало жодних сумнівів в прозорості проведення та встановлення результатів. Зараз не час для амбіцій, зараз час, об`єднавшись, відстояти нашу країну. А хто є більш патріотичним чи більш розумним,  з`ясуємо потім, коли наш спільний ворог не становитиме загрози. Адже якщо ми втратимо Україну, це банально не матиме значення.

Сподіваюсь, що ми гідно зможемо пережити випробування виборами, а після них спокійно, без емоцій візьмемося до роботи і побудуємо ту країну, якою зможемо пишатися і в якій буде комфортно жити кожному громадянину.


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling