Думки

ОБС. Про чутки навколо добровольчих батальйонів міліції на Харківщині

7 Жовтня 2015 12:25
Іван ВАРЧЕНКО

Одна баба сказала: 1. У Харкові планують знищити добровольчі підрозділи міліції. 2. На командира об'єднаного підрозділу планують призначити колишнього "беркутівця". 3. Кернес і Добкін занесли президенту гроші за таке призначення. 4. Це все частина Паризьких договорняків з Путіним. 5. Нас знову всі зрадили і продали…

Подібні чутки та ідеї генеруються десятками щодня, повторюються з періодичністю раз на місяць. Абсолютна більшість з них не мають жодних реальних підстав та аргументів, але виявляються прекрасним інструментом для розхитування ситуації в країні, деморалізації людей.

Що має робити справжній патріот після того, як почує подібне на базарі. Правильно: поширити цю інформацію у всіх доступних соцмережах крупним шрифтом з багатьма знаками оклику. Після того зібрати однодумців і йти пікетувати МВС, Верховну Раду, Адміністрацію Президента, посольство США і офіс омбудсмена, вимагаючи…

А що вимагати? Ну, пояснень, звісно!

Пояснюю. По пунктах.

1. Систематичним "знищенням" добровольчих підрозділів МВС займається з першого дня їх створення. В рамках цього процесу було створено 37 батальйонів та рот міліції спецпризначення, усі вони пройшли бойове хрещення в зоні АТО. При цьому у деяких областях виникло по кілька підрозділів.

Нині є час і потреба в межах реформування органів внутрішніх справ удосконалити управлінську структуру в цих підрозділах. Тому в Київській, Харківській областях та місті Київ, де існує по 4-5 добровольчих підрозділи, прийнято рішення про їх об'єднання в полки та батальйони. Створені на Київщині роти та батальйони вже об'єдналися, йдуть об'єднавчі процеси серед підрозділів, сформованих у місті Київ, розпочинається на Харківщині.

2. Чиста брехня.

Командиром об'єднаного підрозділу стане лише бойовий побратим, доброволець, офіцер з патріотичного середовища правоохоронців.

3. Читай пункт 2. Стандарт такої чутки: ніякої конкретики, ані прізвищ ініціаторів, ані самих призначенців, але пошепки поширюємо якусь страшну і огидну картинку. Наприклад – "беркут". Називати прізвище потенційних призначенців (скажімо, Тітушка) у цьому варіанті – невдячна справа, оскільки "кандидат", який про це не знає, може легко спростувати брехню, покрутивши пальцем біля виска.

Створити ауру змови можна припустивши, що підлого беркутівця лобіює… У нашому випадку Кернес з Добкіним, а міг би бути Медведчук. І понєслась брехня по селу… І що б не сказали при цьому Кернес та Медведчук, а "осадок останеться".

Для більшої правдоподібності варто було б ще додати пікантних деталей. Наприклад, сказати, що посаду командира продали. За 30 тисяч доларів 30 центів!

4. Так.

5. Ну конєшно!

Оригінал


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling