Економіка

Зеленський відкрив торги на Нью-Йоркській фондовій біржі

6 Вересня 2022 19:24

Сьогодні Президент України Володимир Зеленський віртуально відкрив біржові торги на Нью-Йоркській фондовій біржі (NYSE) та запросив бізнеси з усього світу інвестувати в майбутнє України.

Поява Президента знаменує запуск ініціативи Advantage Ukraine, спрямованої на залучення інвестицій у країну через висвітлення можливостей у різних секторах, зокрема у сільському господарстві, технологіях, освіті та креативних індустріях, а також величезного потенціалу природних та людських ресурсів країни.

Щоб заохотити співпрацю з потенційними інвесторами, сьогодні уряд України запустив портал, на якому висвітлено сотні можливостей для росту та стимули для залучення прямих іноземних інвестицій. Україна вже є лідером у науково-технічному секторі та готова до зростання, маючи багато освічених англомовних спеціалістів із потрібними знаннями у STEM. Сьогодні Україна має більше випускників із технологічним науковим ступенем, ніж будь-яка інша європейська країна, і 240 000 громадян, зайнятих в ІТ-секторі, який, за прогнозами, зросте до 450 000 робочих місць до 2024 року. Крім того, Україна є лідером серед країн Центральної та Східної Європи у науково-дослідній діяльності та ІТ-аутсорсингу.

Президент Володимир Зеленський заявив: «Навіть зараз, коли ми боремося за нашу свободу і докладаємо всіх зусиль, щоб допомагати нашим відважним людям, я будую плани щодо успішного майбутнього України. Програма Advantage Ukraine запрошує іноземних інвесторів і компанії, які мають бачення та сміливість приєднатися до нас – ми запропонуємо їм неймовірні можливості для зростання. Сміливі бізнеси, які бачать перспективи нашої країни, допоможуть розкрити економічний потенціал України та зможуть скористатися досі нереалізованими можливостями для росту».

Інвестиційні варіанти на суму понад 400 мільярдів доларів США, які будуть представлені на AdvantageUkraine.com, охоплюють державно-приватні партнерства, приватизацію та приватні підприємства. Із бізнесами, зацікавленими в інвестуванні, працюватиме проєктна група інвестиційних банкірів та дослідників, сформована Міністерством економіки України за підтримки USAID.

Лінн Мартін, президент NYSE Group, сказав: «Як найбільша світова біржа ми виступаємо за свободу, захист інвесторів і необмежений доступ до капіталу. Ми раді вітати Президента Зеленського на трибуні NYSE, що є символом свободи та можливостей, які наші американські ринки капіталу створили по всьому світу. Для нас велика честь, що Президент обрав NYSE, щоб оголосити про запуск Advantage Ukraine і співпрацювати зі світовою бізнес-спільнотою».

Щоб створити безпечне та прозоре середовище для залучення бізнесу, Україна прагне отримати інвестиційні гарантії від країн «Великої сімки» та Європейського Союзу, реформує податкову систему та формує законодавчу базу. Країна вже прийняла закони, які дозволяють компаніям будувати прозору корпоративну структуру, простіше залучати іноземні інвестиції та використовувати додаткові механізми для захисту нематеріальних активів. Сприятливі умови дозволять стати Україні найпотужнішим ІТ-хабом у Центральній та Східній Європі, швидко та ефективно реалізовувати інноваційні бізнес-ідеї.

Марк Рід, генеральний директор WPP, наголосив: «З огляду на розвинутий технологічний сектор та креативні індустрії Україна має всі шанси стати світовим центром інновацій. Ми у WPP щиро радіємо перспективам зростання, які має Україна в багатьох галузях, а також можливостям для приватного сектора відігравати ключову роль у відбудові економіки країни».

Сундар Пічаї, генеральний директор Google та Alphabet, сказав: «Я був вражений витривалістю та талантом українських засновників стартапів, з якими познайомився під час візиту до кампусу Google у Варшаві цьогоріч. Оскільки ми продовжуємо підтримувати Україну за допомогою наших платформ та інструментів і протидіємо небезпечній дезінформації в Інтернеті, важливо також підтримувати українські бізнеси, які сприяють зростанню економіки своєї країни. Я вдячний Президенту Зеленському за запуск Advantage Ukraine та позитивне бачення економічного майбутнього України, яке несе ця ініціатива».

Бред Сміт, президент і віце-голова корпорації Microsoft, прокоментував: «Україна пропонує величезний талант та експертизу компаніям, які хочуть інвестувати в технології. Ось чому Microsoft інвестувала понад 200 мільйонів доларів США за останні п’ять років і ми захоплюємося цифровою трансформацією, яка відбувається в Україні».

Доктор Лорі Еспозіто Мюррей, президент Комітету з економічного розвитку центру публічної політики Conference Board, заявив: «Комітет з економічного розвитку (CED) високо оцінює зусилля Президента Зеленського, українського уряду та світових бізнес-лідерів щодо забезпечення прямих іноземних інвестицій в Україну, оскільки країна прагне розкрити свій економічний потенціал та відбудуватись для незалежного та успішного майбутнього. Місія CED з моменту заснування в 1942 році полягала в тому, щоб допомогти вибудувати курс на процвітання, заснований на принципах вільного ринку, економічного порядку та демократичних інституцій, включаючи керівництво розробкою плану Маршалла, який сприяв відбудові Європи після руйнувань Другої світової війни та створення стабільної глобальної фінансової системи за допомогою Бреттон-Вудської угоди. Оскільки Україна прагне створити необхідні умови для інвестицій, держава та бізнес мають працювати разом для забезпечення сталого економічного зростання, яке ми активно підтримуємо».


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling