Політика

ЄС створив робочу групу щодо передачі Україні російських активів

санкції

Країни Євросоюзу погодили створення спеціальної робочої групи, яка займеться питанням фінансування реконструкції України за рахунок заарештованих або заморожених російських коштів, що знаходяться в європейських банках.

Як уточнюється в офіційних облікових записах ЄС у соцмережах, група не працюватиме в постійному режимі, а залучатиметься для розгляду конкретних рішень.

“Метою робочої групи буде розгляд питання про використання заморожених та заарештованих російських активів відповідно до законодавства ЄС та міжнародного законодавства. Йдеться про підготовчу роботу з юридичного, фінансового, економічного та політичного аналізу доцільності такого використання у тісній співпраці з міжнародними партнерами”, – йдеться у повідомленні головуючої в Євросоюзі Швеції.

Напередодні прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон розповів, що група має визначити, які саме активи є в ЄС. Також необхідно розглянути, як юридично вирішуватиметься питання використання цих активів, тому що для цього не існує “готової моделі”. “В принципі, цілком зрозуміло, що Росія має заплатити за відновлення України”, – заявив Крістерссон.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling