Вища рада правосуддя підтримала звільнення судді, який збив на блокпосту нацгвардійця

Вища рада правосуддя відхилила скаргу судді Олексія Тандира, який збив на блокпосту нацгвардійця, на рішення Другої Дисциплінарної палати про його звільнення.

Про це йдеться на офіційному сайті ВРП.

Сьогодні, 20 червня, на засіданні ВРП розглянули скаргу судді Макарівського райсуду Київської області Олексія Тандира і його адвоката Олега Юрченка.

За підсумком засідання, Вища рада правосуддя вирішила залишити без змін рішення Другої Дисциплінарної палати ВРП від 24 квітня 2024 року про притягнення Тандира до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього дисциплінарного стягнення у вигляді подання про звільнення з посади. Це рішення може бути оскаржене в порядку, передбаченому статтею 52 Закону України “Про Вищу раду правосуддя”.


26 травня 2023 року тоді ще голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир збив на блокпосту у Києві 23-річного нацгвардійця Вадима Бондаренка. 

За даними слідства, суддя був у стані алкогольного сп’яніння та рухався з суттєвим перевищенням швидкості. У результаті ДТП нацгвардієць загинув на місці.