Техно

У Росії вперше продемонстрували новий іранський ударний дрон Shahed-236

Президенту Росії Володимиру Путіну під час відвідування “Спеціального технологічного центру”, що у Санкт-Петербурзі, продемонстрували нові розробки та чинні безпілотні системи російського виробництва.

Кадри візита Путіна оприлюднило російське державне інформаційне агенство “РИА Новости”.

Як пише Мілітарний, в кадр операторів потрапив безпілотник чорного кольору, схожий на відомий ударний дрон Shahed-136, однак із видозміненою носовою частиною, в якій, схоже, була встановлена оптична система.

Аналогічну конструкцію має іранський ударний безпілотник Shahed-236, котрий завдяки оптичній станції отримав можливість автономного пошуку цілей та ручного наведення оператором.

Shahed-236 на висиавці в Санкт-Петербурзі, РФ / Кадри з відео

На початку року в мережу потрапив великий масив “злитих” документів, які стосувалися передачі технологій та торгівлі безпілотниками між Росією та Іраном.

В оприлюднених паперах дрон проходив під шифром MC-236. Там зазначалося, що безпілотник “з системою захоплення цілей та двигуном внутрішнього згорання” успішно злетів у темний час доби, подолав відстань до цілі згідно з польотним завданням та уразив ціль.

В одній з презентацій було продемонстровано принцип застосування безпілотного комплексу, до складу якого, окрім самого Shahed-236, також входить аналогічний дрон-ретранслятор та станція управління. Зазначена дальність дії такого комплексу сягала 220 кілометрів.

Під час польоту оператор безпілотного комплексу в режимі онлайн обрав одну з чотирьох цілей (як цілі були обрані контейнери розміром 6х3 метри). Головка самонаведення за завданням оператора успішно захопила ціль. Ціль була уражена з приблизною точністю 3-5 метрів.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling