Судно з українським зерном, що сіло на мілину в Босфорі, буксують на ремонт

Суховантаж “Леді Зема”, що втратив увечері в четвер управління і сів на мілину в Стамбулі, взятий на буксир і спрямован на ремонт.

Проте, як передає турецький телеканал NTV, протока Босфор, де стався інцидент, поки що залишається закритою для судноплавства.

На борту судна, яке йшло з України до Італії в рамках досягнутої під егідою ООН домовленості про експорт українського зерна, 3 тис. тонн кукурудзи.

Перед початком буксирування судна фахівці вивчили отримані ним пошкодження та оцінили можливість його безпечного транспортування.

За інформацією ЗМІ, суховантажне судно транспортується в напрямку району Ахиркапи, де стане на якір для ремонту. Після відведення судна від основних маршрутів перетину Босфору влада знову відновить рух ним.

Суховантаж “Леді Зема” під прапором Ліберії сів на мілину в четвер біля стамбульського району Бебек. За попередньою інформацією, причиною стала поломка механізму керма.

Виявивши, що 173-метрове судно почало некеровано зносити до берега, капітан подав попереджувальний сигнал. Зупинився корабель лише після того, як сів на мілину всього за кілька десятків метрів від набережної.

Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.