Економіка

США виділяють понад $1,5 млрд. на підтримку народу України

сша, фінансова допомога
Наслідки атаки безпілотників іранського виробництва "Шахед-136/131" на інфраструктуру Одеської області. 19 квітня 2023 року / Фото Одеської ОВА

Віцепрезидентка США Камала Гарріс оголосила про виділення понад 1,5 мільярда доларів на підтримку енергетичного сектору України, задоволення гуманітарних потреб і зміцнення безпеки цивільного населення.

Про це йдеться у пресрелізі Білого дому.

“Сьогодні, в рамках Саміту за мир в Україні та шостої зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, віцепрезидентка Камала Гарріс оголошує, що Сполучені Штати виділять понад 1,5 мільярда доларів через USAID і Державний департамент для підтримки народу України”, – йдеться на сайті Адміністрації Білого дому.

Від USAID це включає 500 мільйонів доларів нового фінансування на енергетичну допомогу та перенаправлення 324 мільйонів доларів раніше оголошених коштів на надзвичайні енергетичні потреби України. Це фінансування дасть змогу відновити енергетичну інфраструктуру, пошкоджену під час війни, розширити виробництво електроенергії, стимулювати інвестиції приватного сектору та захистити енергетичну інфраструктуру. Ці зусилля допоможуть Україні відповісти на останні напади Росії на енергетичну інфраструктуру України, підтримуючи ремонт і відновлення, підвищуючи стійкість України до перебоїв у постачанні енергії та закладаючи основу для ремонту і розширення енергетичної системи України.

Крім того, віцепрезидент оголошує про виділення понад 379 мільйонів доларів США на гуманітарну допомогу від Державного департаменту та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) для задоволення нагальних потреб біженців, внутрішньо переміщених осіб та громад, які постраждали від жорстокої війни Росії проти українського народу. Ця допомога охоплює продовольчу допомогу, медичні послуги, житло, а також послуги з водопостачання, санітарії та гігієни для мільйонів вразливих українців усередині країни та в регіоні. Допомога також охоплює підтримку заходів із комплексного захисту, включно з веденням справ і послугами з психосоціальної підтримки, а також допомогу в галузі сільського господарства та забезпечення засобів до існування, щоб сім’ї могли відновити доходи і задовольнити свої основні потреби.

Віцепрезидентка Гарріс також оголошує, що, працюючи з Конгресом, Державний департамент планує виділити додаткові 300 мільйонів доларів на допомогу в забезпеченні цивільної безпеки України, щоб підтримати життєво важливе обладнання для українських прикордонників і правоохоронних органів. Ця підтримка допоможе їм безпечно діяти на передовій війни, захищаючи територію України, рятуючи цивільних осіб, які стали жертвами атак Кремля, захищаючи найважливіші об’єкти інфраструктури та розслідуючи понад 120 000 зареєстрованих випадків воєнних злочинів та інших злодіянь.

Ці кошти є частиною великого пакета іноземної допомоги, ініційованого президентом Байденом, щоб підтримати народ України, оскільки Російська Федерація продовжує свої атаки на цивільне населення і критично важливу інфраструктуру, унаслідок яких загинули майже 11 000 людей та мільйони були змушені залишити свої домівки, втративши електрику, тепло, воду й інші необхідні комунальні послуги. Незважаючи на це, українці наполегливо чинять опір жорстокому вторгненню Путіна як на полі бою, так і за його межами.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року Сполучені Штати виділили понад 3,2 мільярда доларів на гуманітарну допомогу та майже 1,5 мільярда доларів на відновлення енергетичного сектору, забезпечення чистою та надійною енергією та підвищення прозорості в цьому секторі.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling