Суспільство

Російські окупанти ведуть наступальні дії на Бахмутському та Лиманському напрямках, – Генштаб

війна

Російські військові ведуть наступальні дії на Донбасі, а також обороняються на Херсонському, Запорізькому та Новопавлівському напрямках.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Протягом доби окупанти завдали восьми авіаційних ударів та здійснили понад 10 обстрілів з РСЗВ. При цьому загроза ворожих авіаційних та ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури зберігається на всій території України.

Основні зусилля загарбники зосереджують на спробах повного захоплення Донецької області у межах адмінкордону. Вони ведуть наступальні дії на Бахмутському та Лиманському напрямках.

Росіяни також безуспішно намагаються покращити тактичне положення на Куп’янському та Авдіївському напрямках. На Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському – обороняються.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках суттєвих змін немає. Ознак формування наступальних угруповань ворога не фіксується. При цьому противник обстрілює позиції українських військ та цивільні об’єкти вздовж усієї лінії зіткнення.
  • На Слобожанському напрямку під ворожий вогонь потрапили райони Стариці, Огірцевого, Вовчанська, Устинівки та Фиголівки Харківської області.
  • На Куп’янському напрямку вогневого впливу зазнали Дворічна, Вільшана, Куп’янськ, Кислівка, Котлярівка, Крохмальне і Берестове у Харківській області та Новоселівське і Стельмахівка в Луганській області.
  • На Лиманському напрямку обстріли фіксувалися у Макіївці, Площанці, Кузьминому та Діброві Луганської області.
  • На Бахмутському напрямку ворог обстріляв Спірне, Берестове, Білогорівку, Веселе, Соледар, Красну Гору, Бахмут, Білу Гору, Курдюмівку, Диліївку, Північне, Майорськ та Нью-Йорк у Донецькій області.
  • На Авдіївському напрямку під вогонь противника потрапили Авдіївка, Невельське, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.
  • На Новопавлівському напрямку росіяни обстріляли Микільське, Вугледар і Пречистівку у Донецькій області.
  • На Запорізькому напрямку під вогонь артилерії потрапили райони населених пунктів Зелене Поле і Новопіль Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Чарівне, Щербаки і Степове у Запорізькій області та Нікополь Дніпропетровської області.
  • На Херсонському напрямку окупанти продовжують терор проти мирного населення. Від артилерійських атак постраждала цивільна інфраструктура та мирні громадяни у Чорнобаївці та Херсоні.

Генштаб також повідомляє, що українська авіація протягом 5 січня завдала 15 ударів по районах зосередження ворога, а також 3 ударів по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Водночас наші бійці збили ворожий літак Су-25 та гелікоптер Мі-8. Підрозділи ж ракетних військ і артилерії Сил оборони здійснили вогневе ураження району зосередження живої сили та військової техніки росіян.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling