Суспільство

Про успішний приклад поєднання науки, бізнесу та викладання

15 Жовтня 2021 16:13

Публікація присвячена перспективам та значним успіхам в технології харчового капсулювання та розвитку успішного бізнесу на їх результатах. Ми розповімо про директора, викладача та вченого, який стоїть за розробкою та просуванням своїх технологій. Його розробки неодноразово займали призові місця на профільних виставках в Україні та за кордоном, а сам учений та підприємець має найвищу нагороду – «Премія президента України у галузі науки та техніки для молодих вчених».

Нагорний Олександр Юрійович
Кандидат технічних наук, доцент, ДБТУ Лауреат Премії Президента України для молодих вчених.
Директор ТОВ «КАПСУЛАР»

Олександр Нагорний понад п’ятнадцять років займається науковою та дослідницькою діяльністю у Харківському державному університеті харчування та торгівлі (зараз Державний біотехнологічний університет). Саме там він уперше познайомився з професорами кафедри, які й виховали любов до досліджень та практичного результату. На сьогоднішній день Олександр управляє компанією, яка займається випуском близько п’ятнадцяти найменувань харчової продукції, виробництво якої стало можливим завдяки його науково-практичному результату в науці. На підприємстві працює близько ста осіб персоналу, а серцем компанії є R&D відділ під власним управлінням Олександра, в якому і народжуються нові технології та тренди у харчовому секторі. Компанія успішно працює в секторі B2C, де є провідним постачальником продуктів харчування у національні та регіональні торговельні мережі України, а також торговельні мережі Іспанії, Польщі, Болгарії та США.

Але інноваційні розробки, якими займається Олександр, дозволяють не лише розширити асортимент продукції підприємства, а й підвищити конкурентоспроможність цілих галузей промисловості в бізнес-моделі – B2B. На сьогоднішній день його практичний результат був успішно втілений у низку продукції, яка стала інноваційним компонентом у складі продукції таких глобальних лідерів молочної галузі України як ТМ «Злагода» та ТМ «КОМО». Ця кооперація дозволила створити принципово новий продукт для споживачів та мати конкурентні відмінності у своїй галузі для цих компаній. Але за такими маркетинговими пропозиціями та практичними рішеннями стоять довгі години у дослідженні властивостей харчової сировини та інноваційних підходів у створенні кінцевого структурованого продукту з необхідними властивостями. Так за 2020 та 2021 роки було реалізовано кілька успішних проектів у молочній галузі.

Одночасне, Олександр є провідним викладачем профільного вищого навчального закладу, де він з великою відданістю навчає та практикує студентів завдяки усім своїм здобутим навичкам та знанням, як у бізнес-середовищі так і у науці. Зокрема, викладає для здобувачів рівня вищої освіти магістр такі дисципліни, як «Проектно-управлінські рішення у харчовій індустрії», «Інновації у харчових технологіях».

Завдяки такому підходу, який реалізує Олександр, наша держава займає лідируючі світові позиції в науці та виробництві харчового сектору.


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling