Суспільство

Росіяни проти росіян: у ЗСУ створено російський батальйон “Сибір”- Bloomberg

зсу, росіяни

У Збройних силах України формують батальйон «Сибір», що повністю складається з громадян Росії.

Про це повідомляє Bloomberg.

За даними агентства, батальйон «Сибір» об’єднав десятки росіян та представників етнічних меншин у Росії, які приїхали через треті країни, щоб приєднатися до української армії.

На відміну від добровольчих груп, таких як легіон «Свобода Росії», які заявили про підтримку України, ці солдати є частиною регулярної української армії й очікують, що їх відправлять у бій «дуже скоро».

Зазначається, що серед бійців «Сибіру» є мешканці Москви, а також представники таких національностей, як буряти і якути. Вони заявили, що прагнуть незалежності від Росії та розглядають перемогу України у війні як крок до реалізації цієї мети.

«Якщо люди хочуть воювати за Україну, за наші кордони, за крах цього російського радянського режиму, чому б і ні? Це їхній вибір, і він показує, що не всі росіяни підтримують Путіна», – сказав їхній український інструктор і командир на псевдо «Батя».

Українські офіційні особи розраховують залучити більше російських громадян, особливо представників нацменшин, до участі у війні проти Путіна.

Бійці батальйону «Сибір» чисельністю 60 осіб пройшли ретельну безпекову перевірку, перш ніж із ними підписали військовий контракт, та прийняли армійські позивні.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling