Повінь відступила із міста Опава у Чехії: збитки величезні

Місто Опава у Мораво-Сілезькому краї Чехії зазнало масштабних руйнувань через масштабну повінь, збитки оцінюються у мільярди крон.

Про це повідомило Radio Prague.

З вулиць Опави пішла вода, відкривши руйнування, які принесла стихія. Мер міста Томаш Навратіл оцінює завдані збитки в мільярди крон.

Він повідомив, що в місті зруйновано спортивний зал, футбольний стадіон, міський сад і старовинний басейн, а сотні людей залишилися без своїх будинків.

“Ми проїхали по всьому місту. Оглянули міський сад. Я очікував, що буде погано. Але те, що ми побачили, це трагедія. Катастрофа”, – заявив Навратіл.

За словами мера, зруйновані будинки десятків або навіть сотень людей. 

“Мені страшенно шкода цих людей. Вони будували ці будинки тридцять років. Пишалися ними. А потім за кілька годин втратили все. Я розмовляв з одним із жителів. Він не спав кілька днів. Єдине, що він сказав із цього приводу, це, що давним-давно потрібно було побудувати греблю”, – додав мер Опави.

Журналісти зазначили, що Опава виявилася одним із найбільш постраждалих міст Моравсько-Сілезького краю. Вода затопила житловий масив Катержинки, де проживають 12 000 людей: на одній із вулиць вода піднялася вище 2,5 м.