Політика

Politico: Білий дім переглядає свою стратегію щодо підтримки України

допомога, сша

Адміністрація президента США Джо Байдена обговорює перехід до підтримки оборонної позиції українського війська, а втім, не заперечує проведення подальших контрнаступів.

Про це пише Politico із посиланням на посадовця з адміністрації Байдена та європейського дипломата, що базується у Вашингтоні.

Видання стверджує, що нині американські та європейські посадовці обговорюють переведення українського війська до сильнішої оборонної позиції після «здебільшого невдалого контрнаступу». Зокрема, йдеться про посилення протиповітряної оборони та будівництво укріплень, протитанкових перешкод, ровів уздовж кордону Білоруссю.

Водночас співрозмовник видання каже, що Сполучені Штати не намагаються стримати Україну від початку подальших контрнаступів. 

Також Білий дім зосереджений на швидкому відновленні української оборонної промисловості для постачання необхідного озброєння, яке Конгрес США відмовляється замінити, пише Politico.

Окрім того, неназваний представник адміністрації Байдена сказав, що такий стратегічний перехід має зміцнити позиції України в «будь-яких можливих переговорах» щодо війни. Водночас він наголосив, що жодних перемовин наразі не планується. 

Тим часом європейський дипломат вважає, що «погрози» ЄС про прискорення шляху до членства України в НАТО також покликані «поставити українців у найкращу позицію» у потенційних переговорах.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling