Політика

Палата представників США схвалила пакет допомоги Україні

допомога, сша
Законодавці-демократи розмахують українськими прапорами після ухвалення Палатою представників закону про додаткові асигнування на безпеку України / Скриншот трансляції з Палати представників

Палата представників США переважною більшістю підтримала законопроєкт щодо допомоги Україні. “За” проголосували 310 конгресменів, “проти” – 112 законодавців. 7 членів Палати не голосували.

Контрольована республіканцями Палата представників Конгресу США ухвалила перший із серії законопроектів у рамках пакету законів на суму 95 мільярдів доларів, які передбачають надання безпекової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, незважаючи на різкі заперечення з боку партійних прихильників жорсткої лінії, передає Reuters.

Загальний обсяг допомоги – майже 61 млрд доларів:

  • 49,9 млрд – оборонні видатки
  • 7,8 млрд – потенційна бюджетна підтримка
  • 1,57 млрд – економічна допомога
  • 400 млн – кошти на захист кордонів та гуманітарне розмінування.

Понад два місяці минуло відтоді, як Сенат, де більшість становить Демократична партія, ухвалив аналогічний захід, і американські лідери – від президента-демократа Джо Байдена до провідного республіканця в Сенаті Мітча Макконнелла – закликали спікера Палати представників Майка Джонсона винести його на голосування.

Цього тижня Джонсон вирішив проігнорувати погрози відставки з боку жорстко налаштованих членів своєї фракційної більшості у 218-213 голосів і просунути законопроект, який передбачає виділення близько 60,84 млрд доларів для України, яка бореться з дворічним російським вторгненням.

Незвичайний пакет з чотирьох законопроектів також включає кошти для Ізраїлю, допомогу Тайваню і союзникам в Індо-Тихоокеанському регіоні, а також заходи, що включають санкції, погрозу заборонити китайський TikTok і потенційну передачу Україні заарештованих російських активів.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling