На Харківщині запрацював Центр розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

На Харківщині створили Центр розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, щоб збільшити ефективність розшуку людей.

Про це повідомляє Поліція Харківської області.

“Наразі внаслідок бойових дій і на тимчасово окупованих територіях Харківської області вважаються зниклими безвісти понад 3 тисячі людей. В умовах важких боїв, які тривають в регіоні, та постійних масованих ракетних ударів з території РФ ці цифри постійно змінюються”, – зазначили в поліції.

Центр розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин проводитиме всебічне розслідування кожного факту безвісного та насильницького зникнення як цивільних, так і військових.

Поліцейські будуть налагоджувати постійний зв’язок з родинами зниклих і здійснювати координація зі всіма відповідальними підрозділами Сил безпеки та оборони. 

Поліцейські опитують родичів зниклих, відбирають зразки ДНК і призначають судові експертизи, а також встановлюють свідків і очевидців подій. 

Правоохоронці збирають та перевіряють інформацію з усіх джерел, щоб встановити – перебуває громадянин у полоні, за кордоном, чи загинув.

Також поліцейські надають громадянам консультативну допомогу.

Звернутись з питаннями щодо розшуку зниклих безвісти осіб на території Харківської області можна за номерами гарячої лінії (063) 311 35 40 або (093) 168 18 51.