Організатори скасували концерт Сергія Жадана у Мілані, бо він збирав гроші на ЗСУ

Наприкінці серпня гурт "Жадан і Собаки" вирушили в благодійний тур Європою. 2 вересня мав відбутися виступ у Мілані (Італія), однак його скасували. 31 серпня письменник Сергій Жадана у своєму Facebook пояснив причину.

"Вибачте, але це незаконно у нашій країні — робити концерти та збирати гроші на війну", — написали місцеві організатори концерту.

"Чому, власне, ми скасували концерт у Мілані? Тому що частина європейців далі граються в пацифізм та подвійні стандарти й щиро вважають, що, захищаючи свої життя й свою країну, українці порушують якісь їхні уявлення про мир і гармонію. А ті, хто намагається підтримати своїх співвітчизників у боротьбі з ґвалтівниками та мародерами, є фашистами та екстремістами. Чесно кажучи, соромно й противно. Доки українці тримають каркас вільної Європи, європейці ліниво тусять, намагаючись не лізти в політику. Схоже, ХХ століття не всіх навчило відповідальності", — зазначив Жадан у дописі.

У межах туру гурт проведе 16 концертів у Польщі, Чехії, Німеччині, Литві, Латвії, Естонії, Словаччині та Австрії. Перший концерт уже відбувся 30 серпня у Вроцлаві, останній планується 18 вересня у Відні. Увесь перелік міст, а також квитки можна переглянути тут.