Економіка

Україна відновила альтернативний маршрут до дунайських портів через Молдову

22 Серпня 2022 17:13

Україна та Молдова відновили залізничне сполучення на ділянці Березино (Україна) – Бессарабка (Басарабяска, Молдова), яке стало частиною альтернативного маршруту з Одеси до дунайських портів Рені та Ізмаїл, повідомило Мінінфраструктуру України.

"Відновлення руху дільницею відбулося в рамках роботи міністерства зі збільшення пропускних можливостей на західних кордонах України з країнами ЄС та Молдовою", – йдеться у повідомленні.

Маршрут Березино – Бессарабка не використовувався з 1997 року. З понеділка, 22 серпня, ним починають курсувати вантажні потяги.

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков зазначив, що вантажоперевезення на цій ділянці "цілком можливо наростити в середньому до рівня 10 млн тонн на рік".

В "Укрзалізниці" уточнили, що "українські залізничники реалізували цей міжнародний проект "під ключ": відновили понад 22 км інфраструктури на території України та ще 1,2 км шляхів за контрактом із Молдовою на території цієї країни".

"Укрзалізниця" продовжує реалізацію масштабного проекту розвитку залізничного сполучення з країнами Європи. Так, на Одещині завершено реконструкцію ділянки Березино-Бісарабяска, яка з'єднала Україну та Молдову. Сьогодні цією ділянкою відправлено перший вантажний потяг", – йдеться у прес-релізі компанії.

Згідно з підписаним 23 червня 2022 року меморандумом про взаєморозуміння між міністерствами інфраструктури двох країн передбачалося, що залізничне сполучення для вантажних перевезень на зазначеній ділянці буде відновлено восени, проте роботи було завершено раніше плану.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling