У Фінляндії спалахнув скандал навколо участі прем'єра Санни Марін у вечірці з алкоголем

У соціальних мережах Фінляндії поширюється відео з вечірки, де прем'єр-міністр Санна Марін веселиться з фінськими селебріті, у ЗМІ підозрюють, що в компанії вживали наркотики, повідомляє портал Yle.

"Йдеться про особисті відео, зняті у приватних приміщеннях. Я шкодую, що вони стали надбанням громадськості", – заявила Марін на скликаній у четвер прес-конференції, додавши, що після приватної квартири вона з друзями відвідала ще два бари в центрі Гельсінкі.

За словами Марін, відео є приватними та були зняті у приватних місцях кілька тижнів тому. Вона каже, що знала, що її знімають, але вірила, що відео залишаться конфіденційними.

"Мене дратує, що відео стало доступним громадськості. Йшлося про те, щоб провести вечір із моїми друзями. Святкували, навіть енергійно, танцювали та співали", – сказала Марін.

Прем'єр повідомила, що під час вечірки пила легкі алкогольні напої, але не вживала наркотиків. "Особисто я не вживала наркотиків і нічого, крім алкоголю. Я танцювала, співала, веселилася, робила цілком законні речі. Я також не бачила, щоб інші так діяли (вживали наркотики)", – заявила Марін.

Вона заявила, що не відчуває потреби змінювати свою поведінку. "Так, я буду тією самою людиною, що й раніше, і сподіваюся, що це буде прийнято. Ми живемо в умовах демократії. На виборах кожен може вирішити ці питання", – сказала прем'єр.