Общество

“Solidarity with Sanna”. Жінки по всьому світу підтримали прем'єра Фінляндії Санни Марін

21 августа 2022 19:45

Жінки по всьому світу публікують ролики, як вони танцюють, п'ють та веселяться з друзями. Це акція на підтримку прем'єра Фінляндії Санни Марін, яку розкритикували через відео із приватної вечірки.

Мешканці Фінляндії, Великобританії, Нідерландів, Канади та інших країн вирішили підтримати прем'єр-міністра країни Санну Марін, яку розкритикували за її поведінку після витоку кількох відео із приватної вечірки за її участю. На записах глава фінського уряду танцює з друзями, співає та п'є алкоголь. У відповідь на критику жінки по всьому світу почали публікувати під хештегом #SolidaritywithSanna ролики, де вони співають, танцюють і розважаються на вечірках.

Відео із вечірки за участю Санни Марін почали публікувати увечері 17 серпня. На одному з них прем'єр-міністр танцювала вдома із друзями, на іншому — у нічному клубі Гельсінкі.

Після публікації відео Марін розкритикували, зокрема, за те, що під час вечірки вона не змогла б ухвалити відповідальне рішення. Крім того, на одному із записів почули jauhojengi, яке може бути жаргонізмом, що означає вживання кокаїну. Доказів того, що хтось із учасників вечірки вживав наркотики, немає. Однак опозиція вимагає, щоб Марін здала тест на наркотики.

Фінський прем'єр-міністр погодилася зробити тест та пообіцяла опублікувати результати, щоб розвіяти сумніви. Вона заявила, що ніколи не вживала наркотики, і розповіла, що засмучена тим, що відео з її приватної вечірки було оприлюднено.

"Я танцювала, співала, веселилася - займалася цілком законними речами", - сказала Марін після публікації відео з вечірки. Вона зазначила, що не вважає за потрібне змінювати свою поведінку. «Я хочу показати, що на цих посадах працюють звичайні люди зі звичайним життям. У мене є сімейне життя, я маю роботу і маю вільний час, який я проводжу з друзями. Приблизно так, як і багато людей мого віку», — заявляла вона.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling