Суспільство

Б’ємося об заклад, що ви не їсте суші належним чином

14 Серпня 2022 15:02
  На правах реклами

Легкий обід, швидкий перекус або вечеря, яка не напружує шлунок – суші стали популярною їжею серед жителів Східної Європи і зокрема – України. Але ідеальні суші також потрібно їсти правильно, і тут японська традиція харчування, безперечно, має одну або дві перешкоди для необізнаних європейців.

І не важливо, їсте ви у суші-барі, або користуєтеся опцією суши доставки, є декілька правил, чи радше – порад, на які слід звернути увагу.

Чому можна їсти пальцями

Суші – це щось на кшталт справжньої оригінальної "їди з рук" – навіть незважаючи на те, що сьогодні типовим суші лише близько 100 років. Якщо ви хочете заслужити повагу суші-майстра в японських суші-барах, вам слід залишити палички загорнутими і взяти страву руками. Це говорить про щось на зразок поваги від знавця на адресу кухаря. Так ви йому покажите, що знаєте, що робите.

Звичайно, можно користатися і паличками. Дерев’яні палички слід завжди терти одна про одну, щоб видалити будь-яку стружку. Але це потрібно робити під столом із ввічливості, інакше сушіст сприйме як образу те, що палички для їжі неякісні.

Ніколи не починайте з тунця

У японських суші-барах шматочки рису традиційно подають окремо. Це найсвіжіший вид, і ви можете спостерігати, як суші-кухар готує його. Набір для суші, поданий на тарілці, допускає різні варіації та ідеально підходить для новачків. Ви завжди їсте один вид за іншим, тобто спочатку суші, потім сашимі, а потім роли.

Важливо, щоб ви почали з білої риби, стверджують фахівці з суші. Вона на смак найбільш нейтральна, потім смак посилюється. Класичний сет у популярному сервісі доставки суші Ninja Sushi включає:

  • суші з лососем;
  • суші з вугром;
  • суші з тунцом.

Зауважте – жирна риба йде останньою. Дотримуючись певного порядку меню ви отримаєте максимальну насолоду.

Ніколи не їжте розморожені суші

Секрет у тому, щоб страва була теплою – близько температури тіла. Якщо ви хочете зіпсувати смак рису для суші, поставте його в холодильник.

Риба і рис повинні мати однакову температуру. Це пояснює, чому суші-кухар завжди недовго працює з рибою, перш ніж порціонувати рис. До речі, історично тепло тіла стало причиною, чому немає жінок-сушистів. Японці трохи дивні. Вони вважають, що температура тіла жінки вища.

Ніколи не опускайте рисовий бік суші або рола в соєвий соус

Це важливо для суші, але не обов’язково, інакше страва занадто сильно просочиться і розвалиться. Побризкайте соусом зверху – цього достатньо. Багато японських сушистів використовують білий соєвий соус для сашимі, тобто філе риби без рису. Але його важко десь знайти. Навіть у Японії.

Чому не варто змішувати васабі з соєвим соусом

Ніколи не змішуйте соєвий соус з іншими соусами або навіть з васабі!

Типова зелена паста надає суші смаку. Традиційно сушісти ставлять оптимальну кількість васабі між рисом і рибою. Якщо ви все-таки хочете додати пікантності, візьміть паличками невелику кількість і покладіть на суші . Підмішувати пасту з японської редьки в соєвий соус – чужа звичка.

Насправді, більшість інгредієнтів для васабі виготовляють із звичайної редьки, а потім фарбують у зелений колір. Справжній васабі дуже дорогий і дуже рідкісний навіть в Японії.

І декілька слів про імбир. Гострий маринований імбир під назвою гарі є ще одним типовим інгредієнтом суші. Він використовується не як гарнір, а для очищення та нейтралізації смаку перед наступними суші.

Зважайте на це і смачного!


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling