Політика

CBS видалила фільм "Озброюючи Україну". Київ вимагає розслідування

8 Серпня 2022 15:46

Американська телекомпанія CBS видалила документальний фільм про постачання західної зброї Україні, що викликав критику української влади та низки західних експертів.

У повідомленні компанії йдеться, що фільм відображає застарілі дані та буде перероблений. Він зник із сайту cbsnews.com.

У фільмі наводилися слова керівника одного із приватних фондів допомоги Україні. Той заявив, що лише 30-40% відсотків поставок, що йдуть через український кордон, досягають кінцевого отримувача.

Він говорив про досвід свого фонду на момент запису інтерв'ю у квітні. Але з контексту фільму складається відчуття, що йдеться про озброєння країн НАТО, що виділяються на державному рівні прямо зараз.

Серед інших спікерів у фільмі – експерт Amnesty International, яка працювала над доповіддю, яка звинуватила ЗСУ у небезпечних для мирних мешканців методах ведення війни.

Ця доповідь викликала шквал критики з Києва і від експертів з міжнародного права, які побачили в ньому неправильне тлумачення законів війни і "хибний баланс" – спробу зрівняти дії російської армії, що окупує, і українською, що обороняється.

Українська влада критикує і CBS.

"Ви ввели в оману величезну аудиторію, поширюючи непідтверджені заяви та руйнуючи довіру до постачання життєво важливої ​​військової допомоги країні, яка чинить опір агресії та геноциду", – написав у Twitter глава МЗС України Дмитро Куліба.

Він зажадав провести розслідування, хто і чому припустився цього.


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling