Політика

Росія створює ударне угруповання для захоплення Кривого Рогу

5 Серпня 2022 10:56

Україна заявила, що Росія почала створювати ударне військове угруповання, націлене на рідне місто президента Володимира Зеленського, Кривий Ріг, і попередила, що Москва, можливо, готує нові наступальні операції на півдні України, пише Голос Америки.

Росія контролює південні райони України, які вона захопила на ранніх стадіях вторгнення, але Київ заявив, що він вестиме контрнаступ.

Київ заявив, що вже повернув під свій контроль 53 населені пункти в Херсонській області.

У своєму регулярному звіті про перебіг бойових дій південне військове командування України охарактеризувало ситуацію як напружену, заявивши, що 2 серпня Росія атакувала вздовж лінії фронту.

Кривий Ріг, де виріс Зеленський, знаходиться приблизно за 50 кілометрів від південної лінії фронту.

«Росія почала створювати ударне угруповання у напрямку Кривого Рогу. Також цілком імовірно, що противник готує ворожий контрнаступ із наступним планом вийти на адміністративний кордон Херсонської області», – заявило південне військове командування.

У четвер російські війська обстріляли українське місто, розташоване неподалік найбільшої АЕС у Європі, що посилило попередження з боку голови МАГАТЕ, що бойові дії в районі станції можуть призвести до катастрофічного інциденту.

Глава Дніпропетровської області Валентин Резніченко заявив, що Росія випустила 60 ракет по Нікополю, розташованому на протилежному від АЕС березі Дніпра. Запорізька АЕС перебуває під контролем Росії відколи рашисти захопили її на початку війни.

У місті з населенням 107 тисяч людей пошкоджено 50 житлових будинків, і місцеві жителі залишилися без електрики, написав Резніченко у Telegram.

Україна намагається посилити тиск на позиції Росії у стратегічно важливій Херсонській області та використовує поставлену Заходом зброю далекого радіусу дії для завдання ударів по російських лініях постачання та складів боєприпасів.

Українські військові заявили, що російські війська вивчають підвальні приміщення в області, щоб перетворити їх на склади для військового обладнання.

У своєму щовечірньому зверненні до країни Зеленський описав бойові дії на Донбасі як «просто пекло».

Росія не повідомляла про великі територіальні завоювання з того часу, як близько місяця тому заявила про взяття під контроль Луганської області.

Однак у вівторок українське військове командування визнало, що Росія досягла «часткових успіхів» на «донецько-пісківському напрямку» в районі Донецька, який контролює Росія та проросійські сепаратисти.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling