Суспільство

Шмигалю доручили розглянути питання щодо можливості легалізації одностатевих шлюбів

2 Серпня 2022 20:32

Президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на петицію, що зібрала понад 25 тис. підписів громадян, із закликом легалізувати одностатеві шлюби в Україні, закликав прем'єр-міністра Дениса Шмигаля розглянути зазначене питання та поінформувати про результати такого розгляду.

У своїй відповіді на електронну петицію № 22/144562-еп "Легалізація одностатевих шлюбів", яку оприлюднено на сайті глави держави, Зеленський подякував "за активну громадянську позицію" всім особам, які приєдналися до зазначеної петиції.

"У сучасному світі рівень демократичності суспільства вимірюється у тому числі через політику держави, спрямовану на забезпечення рівних прав для всіх громадян. Кожен громадянин є невід'ємною частиною громадянського суспільства, на нього поширюються всі права та свободи, закріплені у Конституції України", – наголосив президент . .

Він уточнив, що відповідно до ст. 21 Конституції України, всі люди вільні та рівні у своїй гідності та правах, а права та свободи людини "невідчужувані та непорушні".

Водночас, Зеленський нагадав, що за Конституцією України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки та чоловіка (стаття 51).

В умовах військового чи надзвичайного стану Конституцію не можна змінити (стаття 157 Конституції), зазначив Зеленський.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling