Економіка

Росія краде в нас метал – гендиректор "Метінвесту"

22 Липня 2022 07:36

Юрій Риженков, генеральний директор української металургійної компанії "Метінвест", яка володіє, зокрема, металургійним комбінатом "Азовсталь" у Маріуполі, що перетворився за час облоги в останню оплот українських захисників міста, дав інтерв'ю BBC та розповів, що із заводів та з портів на окупованих територіях до Росії вивезено сталі загальною вартістю близько 600 млн. доларів. Це тисячі тонн продукції, і значна її частина вже була сплачена покупцями з Європи та Великобританії.

"Вони по суті просто грабують. Вони крадуть не лише нашу продукцію, а й частину продуктів, які вже належать європейським клієнтам. Тобто, по суті, вони крадуть не тільки у нас, а й у європейців", – заявив Риженков.

Він наголосив, що компанія документує всі ці факти крадіжки та готується до судових позовів. "У якийсь момент часу росіяни відповідатимуть не тільки в міжнародних судах, а й у кримінальних. Ми будемо з ними судитися де тільки можна", – наголосив топ-менеджер "Метінвесту".

На "Азовсталь" та ще один металургійний комбінат у Маріуполі, імені Ілліча, припадало 40% українського виробництва. 300 працівників "Азовсталі" та 200 членів їхніх сімей загинули, повідомив Риженков.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling